Unutarnje žaluzine

Aluminijske žaluzine (venecijaneri) su klasičan i vrlo ekonomičan način zaštite od sunca. Žaluzine su alternativa klasičnim zavjesama zbog jednostavnosti i velikih mogućnosti blokiranja i propuštanja svjetlosti.

Unutarnje žaluzine su dubine cca 25 mm te imaju dva oblika upravljanja: špagica za pomicanje žaluzine gore-dolje i ručkica kojom se podešava kut lamela žaluzine.

Proizvode se po mjeri kupca. Široka paleta boja pruža Vam beskrajne mogućnosti odabira za ugodniji izgled Vašeg doma. Područja uporabe: sve vrste prozora,klizne stijene, fasade.

Vanjske žaluzine

Vanjske alu žaluzine upotrebljavamo kao fasadne elemente za zaštitu od sunca. Nagibom lamela možemo regulirati svjetlost i toplinu u prostoru. Postavljamo ih ispred staklenih fasada ili prozora. Aluminijske lamele mogu biti različitih širina, različitog razmaka između pojedinih lamela.

Najpoznatiji tip vanjske lamele je C lamela. Tu su još prisutne T lamela, te VZ lamela. Sve lamele su perforirane i time ojačane. Imaju dosta veliki stupanj otpornosti na vjetar. Dubina lamela je također različita od modela do modela pa tako imamo najčešće korištenu dubinu od 80mm.

Trakaste zavjese

Trakaste zavjese namjenjene su dekoraciji prostora i zaštiti od sunca. Lamele su izrađene od antistatičkih impregniranih materijala. Primjenjuju se najviše u poslovnim prostorima ali se izvrsno uklapaju i u stambeni dio.